No niin. Nyt on myönnettävä että uusintakylvöjä jouduin sitten tekemään. Ne kananmunakennot olivat TOSI HUONO IDEA kasvatusastioina. Kylvökset kuivahtivat alta aikayksikön, muoveista huolimatta. Niinpä päätin kylvää petuniat uudelleen. Harmikseni huomasin kuitenkin että ainoastaan yhdestä lajikkeesta oli enää siemeniä jäljellä. Kahden muun lajikkeen siemenet olikin pilleröityjä, ja menivät kaikki siihen edelliseen kylvöerään. Tänä kesänä on siis tyytyminen yhteen petunialajikkeeseen.Otsan rypistys

Mutta  ei niin huonoa jottei jotain hyvääkin! Posti toi tullessaan huutamani siemenet ja innolla availin kirjekuoria. Kyllä oli taas nähty vaivaa lähetyksen eteen. Siemenet oli pakattu kauniisiin paperitaskuihin ja molemmissa kirjeissä oli bonus pussit( unikkoa ja kehäkukkaa), sekä kasvatusohjeet. Tällaista postia olisi kiva saada useamminkin! Valkoisen siperiankurjenmiekan siemenet pääsivät tänään multiin vuorokauden liotuksen jälkeen. Nyt ne saavat olla sisällä pari viikkoa, että ehtivät imeä kosteutta. Seuraavaksi vien ne viileään varastoon, jossa saavat kylmäkäsittelyn. Kun alkavat itää, pääsevät takaisin lämpimämpään tilaan. Saman kohtalon kokevat myös ukkolaukka, ruostekukka ja kuunlilja. Johan alkaa taas pöydät täyttyä kaikenlaisista purnukoista. Onneksi tilaa vielä on, sillä jonkinverran on vielä kylvämättä.

Huhtikuun alussa haen varastosta daalian juurakot ja laitan ne kasvamaan. Toivottavasti ovat selvinneet talven yli. Samassa varastossa on talvehtineet kärhöt "Rüütel" ja "Pink Fantasy". Ensiksi mainittu oli kasvattanut kovasti uutta versoa jo, mutta jälkimmäinen oli ihan kuolleen näköinen. Molempia pitäisi leikata näin keväällä, mutta minkäverran?Ja onkohan kuolleen näköisellä kärhöllä enää mitään mahiksia?Ne olisivat minun puutarhani kuningattaria, jos vain saisin ne pysymään hengissä. Nyt siihen näyttäisi olevan 50/50 mahdollisuus...Kasvuvyöhykekin asettaa jo omat haasteensa, mutta olen ajatellut että kohopenkissä voisi olla suotuisat olosuhteet menestymiselle.

Oletteko muuten huomanneet, että ihan kohta on jo KEVÄT? Maaliskuu taittuu ihan pian huhtikuuksi ja eipä aikaakaan kun ruoho pilkistää lumen sulatessa. Kohta pääsee tekemään yhteenvetoa siitä miten piha  ja kasvit ovat selvinneet tästä talvesta. Tietysti toivomme että mahdollisimman moni olisi selvinnyt, mutta kovin suuri katastrofi harrastajalle ei ole sekään että joutuisi hankkimaan muutaman uuden kasvin.HymyVaan nytpä taidan laittaa pisteen tällekertaa ja toivotella kaikille aurinkoista viikonloppua! Muistakaa ulkoilla ja nauttia ihanista kevätpäivistä!