Tämä päivä valkeni täällä Pohjanmaalla harmaana ja sateisena. Olin ajatellut näin vapaapäivänäni lähteä siistimään kukkapenkkejä ulos, mutta päädyinkin sitten koulimaan jälleen taimia. Leimurakkaus oli päässyt venähtämään jo senverran pitkäksi, että kovasti tarvitsi jo uutta kasvutilaa. Nyt sitä on 28 purkkia kasvamassa yläkerran kattoikkunoiden alla! Eikö tähän hulluuteen olisi jotain rauhoittavaa lääkitystä?? Tila loppuu väkisin ja jotenkin järki siinä vaiheessa vielä on mukana. Hetken päästä kuitenkin löydät itsesi selailemassa siemenlaatikoita ja miettimässä että mitä vielä kylväisi! Niin kävi taas tänäänkin. Koulimisen jälkeen kun sain ruukuille tilan järjestettyä, otin ja kylvin vähän akileijaa. Vain kolmeen ruukkuun. ( Jos on onni matkassa ja kaikki itää, niin aika monta tainta niistäkin tulee...)

Viikonloppuna käytiin kummipojan synttäreillä ja samoissa pirskeissä tapasin saman taudin kourissa (viherhulluuden) kamppailevan tätini. Minulta jäi ruukutuksesta ylimääräisiä ahkeraliisan taimia, joten vein ne hänelle lääkkeeksi. Sielläpä käytiin pihat, kasvit ja pihasuunnitelmat läpi oikein porukalla. Olikin virkistävää jutella näistä asioista toisen kiinnostuneen ihmisen kanssa.Hymy Aiottiinkin pitää enemmän yhteyttä nyt kun meillä on tämä yhdistävä harrastus. Se on kiva se!

Viikko sitten todellakin purkitin taas lisää taimia: ahkeraliisaa, miljoonakelloa, lumihiutaletta ja punalobeliaa. Näissä kylläkin jätin siemenkasvatus vaiheen väliin ja ostin ne suoraan puutarhalta. Olivat koulintaa vailla ja jääneet yli heidän omista tarpeistaan. Niistä täyttyi tuo yläkerran aula ihan mukavasti, 135 tainta sain kun ynnäsin yhteen. Ja kaikki tämä siemenpussin hinnalla. Pidin kauppaa erittäinkin onnistuneena.

Vapuksi on luvattu kuulemma ihan kohtuu keliä, joten taidan silloin viettää aikaa tuolla pihalla. Lumet on meidän pihasta jo kokonaan sulaneet ja haravoimaankin varmaan ensiviikolla pääsee. Sitten kun piha on putsattu, on aika suunnitelmien toteutukselle. Siitä kerron enemmän sitten kun se on ajankohtaista.

ILOISTA JA LÄMMINTÄ VAPPUA KAIKILLE!