Tänään oli upea päivä! Lähdin jo kohta kahdeksan jälkeen aamulla pihalle ja ilta seitsemältä viimein raahauduin takaisin sisälle. Nyt vähän väsyttää, mutta olo on erittäin hyvä. Päivän suunnitelmissa oli pihan haravointia ja kukkapenkkien puhdistusta. Suunnitellut työt tuli tehtyä ja vähän extraakin. Tyhjensin toisen lehtikomposteista, jotta sain haravointijätteen sinne. Kompostipa olikin vielä pohjalta jäässä ja sitä kuumalla vedellä sitten kastelin ja sulattelin. Viimein illalla sain sen tyhjennettyä ja uutta sinne maatumaan.

Naapurimme kävi vuokraamassa päiväksi sellaisen pitkäteräisen sahan(mikälieoikealtanimeltään), jolla pensasaidat on tänään laitettu oikein paraatikuntoon meidän perällä! Meillä on aitana koristearoniaa ja tähän asti ollaan keväisin leikattu ihan vaan oksasaksilla sillälailla pienimuotoisesti. Nyt vedettiin sivut suoriksi ja tasattiin päältäkin ja tulipahan siitä huolitellun näköinen. Taas kelpaa aidan kasvaa.

Tuossa isossa kukkapenkissä olikin sitten työmaata kovasti. Kaikki kuivat lehdet ja varret sain puhdistettua pois. Malva yllätti varsien paksuudellaan. Kaksin käsin sain oksasaksilla leikata jotta sain varren poikki! Hyvin olivat kasvit talvesta selvinneet ja kaikissa näytti alkuja olevan. Jotkut olivat ennättäneet jo hyvinkin pitkälle siellä lehtien suojissa. Täytyy kuvata niitä viikonloppuna ja laittaa tännekin uusia kuvia.

Olisin halunnut vielä suunnitella sitä tulevaa istutusaluettakin tänään, mutta aika loppui kesken. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa jonain toisena päivänä. Nyt lähden nukkumaan. Öitä!