Tässä on vietelty hiljaiseloa jo jonkin aikaa eikä kirjoitettavaa/kuvattavaa ole juurikaan ollut. Tänään huomasin että meillähän kukkii useampikin kukka, joten ei muuta kuin kamera käteen ja kuvauspuuhiin. Tulos on tässä:

Näitä marraskuun kaktuksia meillä on kaikkiaan neljä ja kaikki erivärisiä. Valkokukkainen on jo kukkinut, tästä vaaleamman punainen lopettelee kukintaansa ja yksi tummahko punainen on vielä kukkimatta. Tämä kaktus on juuri nyt komeimmillaan.

Tällaisen asetelman tein jouluksi amarylliksesta ja tulilatvasta. Pari päivää sitten ostin vielä valkoisen amarylliksen Citymarketista. Myivät loput joulukukat kahdella eurolla. Se ei vielä kuki, mutta aivan pian kuitenkin.

Monesti olen lukenut että tulilatva on vaikea uudelleen kukitettava. Tämä yksilö on muistaakseni viime keväältä ja tuossa marraskuulla huomasin sen tekevän nuppuja. Se on ollut yläkerrassa kattoikkunan alla hyllyllä, eikä paikka ole ihan niitä lämpimimpiä. Viileyskö lie sitten saanut tämän innostumaan kukintaan saakka? Samoin kävi näet kiinanruusun pistokkaallenikin.

Olen todella odottanut saavani kiinanruusuni kukkimaan ja tässä se on nyt aika lähellä toteutua! Sain siskoltani muutama vuosi sitten pistokkaan josta tämä pistokas on otettu. Tämän emokasvi ei ole vielä kertaakaan kukkinut ja suorastaan palan halusta nähdä millaisen kukan se tekee. Onkohan se kerrottu vai yksinkertainen? Mikä sen väri on? Nimen löytyminen olisi jo lähes toiveiden täyttymys! Kaikki tuo jää nähtäväksi. Laitan kyllä kuvan sitten jos/kun tämä kukkii.

Nytpä toivottelen kaikille lukijoille Oikein Ihanaa ja Loistokasta Uutta Vuotta 2010! Ensi vuonna taas uusin kujein:)