Iinun antaman vinkin mukaan hakeuduin englantilaisen Bookdepository nettikirjakaupan sivuille. Tarkoitus oli tilata eräs uusi lastenkaavakirja, mutta huomasin sivupalkissa puutarhakirja osaston. Sinne siis  Voi mitä kirjoja sieltä löytyikään! Kaikkia en edes jaksanut selata läpi. Asetin hakusanaksi cottage garden ja sieltä sitten löysin haluamani ja toki enemmänkin. Nämä kaksi kirjaa sieltä tilasin ja joita nyt malttamattomana odotan:

Toby Musgrave: Cottage gardens

Gail Harland: Designing and creating a cottage garden

Jälkimmäisestä kirjasta oli ennakkotilaus. Itse kirja ilmestyy vasta reilun parin kuukauden kuluttua. Täytyy yrittää "unohtaa" koko tilaus, ettei mene aika päiviä laskiessa. Kärsivällisyys kun ei ole niitä vahvimpia puoliani...

Tilaaminen tuolta nettikaupasta oli yllättävänkin helppoa. Tarkkaan toki luin kaikki toimituksesta ja maksamisesta. Mahtavinta tuossa putiikissa on se että postikuluja ei ole ollenkaan!! Ja useat kirjat olivat edullisempia kuin Suomessa. Toki ovat englanninkielisiä, mutta eipä se haittaa. Saapahan samalla harjoituttaa kielitaitojakin. Maksutapoja oli useita mm. Visa, Mastercard ja Paypal. Maksu tapahtui suojatussa yhteydessä ja maksun jälkeen sai vahvistuksen sähköpostiin. Toimitusaika tänne Eurooppaan oli 3-5 työpäivää, kiitettävän nopeaa mikäli pitää oikeasti paikkaansa. Jään mielenkiinnolla odottamaan.

Pihajuttuja olen pikkuhiljaa alkanut suunnittelemaan, ajatuksen asteella toki vasta. Siemenkylvöjä en ole vielä tehnyt, enkä edes vaihtanut sisäkukille multia. Siemenkuvastoja on tipahdellut muutamia postista, mutten ole innostunut tilaamaan mitään. Taitaakin olla eka vuosi pitkään aikaan kun moista tapahtuu. Tilasin silloin syksyllä sieltä Virosta Seemenmaailmasta sen verran paljon, että niistä joitain jäi näin kevätkylvöillekin. Maaliskuulla sitten. Syyskylvöiltä odotan peukut pystyssä hyvää "satoa". Ainakin olosuhteet on olleet suotuisat: kasvatuspenkin päällä on ainakin puolenmetrin kinos lunta. Siellä ovat saaneet suojassa talven levätä pienet siemenet ja kerätä voimaa kevään kasvuun.

Toivotan kaikille mukavaa alkavaa helmikuun viimeistä viikkoa ja hiihtolomalaisille oikein rentouttavaa lomaa! (Itsellä vielä reilu viikko loman alkuun...)