Täällä aletaan vihdoinkin heräillä kevääseen talven horroksen jälkeen! Pihalla alkaa olla enemmän paljasta näkyvissä kuin lunta, vaikkakin parhaillaan satelee räntää. Yllättävän nopeasti lumet sulivat , vaikka paikoin meilläkin kinos lähenteli 80cm. Eilen teinkin kierroksen pihalla ja päätin että penkkien siivoukset saavat odottaa vielä. Saavatpa kasvit hyvän alun lehtien suojassa.

Kevätkylvöt pääsivät tahkean alun jälkeen vauhtiin. Nyt tekisi mieli ripotella yhtä sun toista kasvamaan. Huhtikuun 1. päivänä kylvin iltahelokin, siperiankärhön, valkoisen lehtosinilatvan, sinikuunliljan ja leimurakkauden. Multiin pääsivät myös Seemnemaailmasta tilatut uudet tuttavuudet: lychnis viscaria(leimuko?), penstemon mexicanus(pipo?), lehtosinilatva Apricot Delight ja akileijat Woodside Variegated, Barlow Bourdeaux ja Blackcurrant Ice.  Viikolla kylvin vielä syksyllä kerättyjä korallikeijunkukan siemeniä. Pakko olisi jo tilankin takia rajoittaa taas tätä innostusta. Näistä tulee aika monta purkkia taas...

Kesäkukkia en ole tänä keväänä kylvänyt ollenkaan. Ajattelin siinä vähän oikaista ja ostaa tutulta puutarhalta koulinnasta ylijääneitä taimia. Parina edelliskeväänä täällä on ollut hallaöitä melkein juhannukselle asti, enkä ole uskaltanut kesäkukkia kovin aikaisin istutella. Juhannuksen alla puutarhat sitten myyvät jo alennuksella joitain kesäkukkia. Hankin niitä sitten sieltä.

Tähän loppuun laitan kuvan siitä kiinanruususta josta aiemmin kirjoittelin. Sehän tiputti pari ensimmäistä nuppua, mutta kolmannen jaksoikin sitten avata kukkaan asti. Kauniin punainen se kukka oli. Jos joku tunnistaa, niin nimestä olisin erittäin kiitollinen=)