Viikko on ollut kiireinen. Alkuviikolla istuttelin kesäkukkien taimia purkkeihin. Oikaisin vähän ja ostin taimitarhalta koulinnasta ylijääneitä taimia. Ovatkin oikein topakoita alkuja, joita oli helppo istutella. Multiin pääsi petuniaa, leijonankitaa, annansilmää, sinitähtöstä ja tähtikukkaa. Ahkeraliisa odottaa vielä purkittamista.

Loppuviikolla käväisin Lidlissä ruokaostoksilla ja mukaan tarttui muutamia kukkasipuleita ja perennan juurakoita.

Aiemmin en välittänyt juurikaan värililjoista, mutta ihastuin niihin viime kesänä kun kukkivat niin upeasti. Ostin silloin muutamia täyttämään tuota uutta istutusaluetta ja nyt niitä piti saada lisää. Päivänliljoihin olen ollut aina heikkona ja jokin tuossa punahatussakin kiehtoo.

Tänään pääsin vihdoinkin ulos puhdistamaan penkkejä syksyn ja talven jäljiltä. Monta kuormaa sain roskia kuljettaa odottamaan kompostiin pääsyä. Toinen komposti oli nimittäin vielä jäässä osittain, joten en saanut sitä aivan tyhjäksi uudelle tavaralle. Miten muuten on, laitatteko haravoidut lehdet puutarhakompostiin vai erilliseen lehtikompostiin?

Alan Titchmarsh sanoi tänään ohjelmassaan, että lehtijäte hidastaa kompostin toimintaa ja olisi parasta kompostoida se omaan lehtikompostiin. Esim. sellaiseen verkosta tehtyyn. Itse olen laittanut kaiken haravointijätteen laudasta tehtyyn puutarhakompostiin, jonne syksyllä tyhjentelen kukkaruukutkin. On siitä ihan multaa tullut noin kahdessa vuodessa.

Huomenna ajattelin vielä heitellä lannoitteen kukille ja pensaille ja antaa sitten kolmen päivän sateen tehdä tehtävänsä. Jospa viikon päästä pihalla näyttäisi jo vihreämmältä. Ensimmäinen keltainen krookus jo vähän raotteli kukkaansa, niin ja leskenlehti.

Ihanaa Äitienpäivää kaikille Äideille ja Isoäideille!

Ja upeaa alkavaa toukokuun toista viikkoa ihan kaikille!