Puutarhuri on selvästi heräilemässä tähän kevääseen. Kävin nimittäin Seemnemaailman sivuilla ja törmäsin tällaisiin ihanuuksiin:

   

Aquilegia vulgaris `White Crown`ja `Cherry Crown`

 

   

sekä `Blue Crown`ja `Black Crown`

Aivan ihania lajikkeita! Näitä on varmaan pakko pistää tilaukseen. Akileijat kun ovat aika helppoja kasvatettavia. Viime keväänä kylvin `Bordeaux Barlow`n, `Blackcurrant Ice`n, `Chocolate Soldier`in ja `Woodside Variegate`n. Viimeiseksi mainittu oli ainut joka ei lähtenyt kasvuun. Toiset istutin syksyllä omille kasvupaikoille ja nyt tulevana kesänä odottelen niiden kukintaa mielenkiinnolla. Ovat niin erikoisia kaikki. Tuo `suklaasotilas` lukemani mukaan myös tuoksuu suklaalta. Nam! No niin, ovat kylläkin myrkyllisiä nämät akileijat kaikki joten ei auta mennä maistelemaan...

 

    `Bourdeaux Barlow`

       `Blackcurrant Ice

  `Chocolate Soldier`

  Minua viehättävät juuri nämät aquilegia vulgaris l. lehtoakileija lajikkeet. Jaloakileijat ovat jotenkin liian "jaloja" minun makuuni. Ovat toki kauniita nekin, mutta jotenkin niin kovanoloisia. Kukinta-aika ei akileijoilla ole kovinkaan pitkä, mutta lehdistö on näyttävä koko kesän. Ja kukka kylväytyy (liiankin) helposti itsestään.