Jo viime kesänä suunnittelin kasvihuoneen perusteellista siivoamista ja kuntoon laittamista. Kesä oli kuuma ja homma jotenkin vain jäi. Nyt pääsiäisenä tartuin viimein tuumasta toimeen. Perjantaina kannoin huoneesta kaikki ulos. Lähtötilanne näytti seuraavanlaiselta:

 

Kuten kuvasta näkyy, kasvihuone on toimittanut varaston virkaa, eikä kasveilla ole ollut juurikaan sijaa. Toki näin on ollut joka talvi, eikä tässä huoneessa ole lämmitystä, joten kasveja siellä ei muutenkaan olisi talvella ollut.

Olen hamsteri ja sen kyllä huomaa mm. ruukkujen määrässä. Naapurit ja tutut ovatkin joka kesä kiikuttaneet tyhjentyneet purkkinsa minulle ja minä olen ne kiitollisena ottanut vastaan. Jos joskus vaikka tarvitsisin useamman sata purkkia yhtäkkiä....Tässä siivouksessa purkkeja kuitenkin meni ihan roskiin asti. Muutaman tytär pelasti omiin leikkeihinsä.

Pari tuntia aherrettuani ja tavaroita lajiteltuani, tilanne näytti huomattavasti paremmalta:

 

Kasvihuoneen lattiana on ollut tähän asti  mansikkakangas ja pari riviä itsevalettuja, tosi painavia, betonilaattoja. Viimeistely jäi aikoinaan kesken, eikä silloin tainnut ihan tarkkaa kuvaakaan olla, minkälaisen kasvihuoneesta haluaisin. Nyt oli ihan selkeä näkemys, joten sitä toteuttamaan!

Haettiin hiekkakuorma ja sitten 30x30 cm harmaata pihalaattaa. Punainenkin olisi lattiaksi sopinut, mutta harmaata oli heti saatavilla, joten siihen päädyin. Ajatus oli saada huone kuntoon pääsiäisen aikana ja homma olisi seisahtanut aika pahasti jos olisin tilauslaatat vielä valinnut. Nyt piti tehdä kun oli kerrankin aikaa ja vauhti päällä!

Mies tasoitti hiekat, jotta laatat tulisivat suhtkoht tasaisesti. Tekipä hän sitten melkein koko laatoituksenkin, ainoastaan kaksi riviä jäi minulle ladottavaksi. Sitten harjailin hiekat väleihin ja kastelin välillä jotta painuisivat kunnolla paikoilleen. Lopuksi pesin koko kasvihuoneen puhtaaksi.

Sunnuntaina käytiin kummipojan synttäreillä ja samalla reissulla tulin puhuneeksi isälleni kasvatuspöydän tarpeesta kasvihuoneeseeni. Isällä oli ratkaisu ongelmaani. Niinpä tämä ratkaisu lähti mukaan ja sen vielä illalla mieheni kanssa kasasimme valmiiksi. Kääntelimme samalla kalusteet paikoilleen ja seuraavana päivänä oli tarkoitus vielä käsitellä puupinnat Valtticolorilla.

Maanantai aamu valkeni aurinkoisena ja lämpimänä. Olimme molemmat mieheni kanssa miettineet kalusteiden järjestystä ja tulleet samaan lopputulokseen, että ahdasta oli. Käsittelin pöydät Valtticolorilla ja niiden kuivuessa mittailin kalusteiden paikkoja. Lopulta huoneeseen saatiin toimiva järjestys ja vieläpä paikka pienellä pöytäryhmälle, jota ei ennen ole siellä ollut. Tältä siellä näytti maanantai-iltana:

 

Takaseinältä poistettiin kasvatuslaatikot ja uusi pöytä sopi siihen tilaan täydellisesti. Arvaatko jo mikä tuo kolmitasoinen pöytä on edellisessä elämässään ollut??

Tässä vielä näkymä tuohon pöytäryhmään:

Siihen tulee vielä pieni pyöreä jalallinen pöytä, jonka mieheni on aikoinaan koulussa tehnyt. Siinä on mukava nautiskella aamukahvit aamuauringon paisteessa :) Taidankin muuttaa tänne asumaan kesäksi....

Ai niin, oikea vastaus arvoitukseen on: saunanlauteet!

Hauskaa Wappua kaikille!