Miten olo voikin olla näin hyvä, vaikka selkää särkee ja kulkeminen tuntuu kankealta? Kroppa on väsynyt, täytyy olla, koska vastoin tapojani, otin pienet päikkäritkin. Mutta kun katsoo pihalle, niin kipu ja kolotus häviää. Näky on todellakin  "sight for sore eyes"!

Lähdin aamusta pihalle, vaikka säätiedoitus lupasikin epävakaata ja sadekuuroja. Niitä tulikin muutama, mutta aina juuri sopivaan väliin. Kaikki kukkapenkit on nyt puhdistettu rikkakasveista, maat käännelty ja kuohkeutettu. Miehen siskolta saadut perennat istutettu ja omia vähän siirrelty ja jaettu. Vielä pitäisi levittää vähän kompostia ja uutta multaa penkkien pintaan, mutta sen teen jonain toisena päivänä.

Tässä vanhin penkeistä, joka sijaitsee tonttimme etureunassa. Etualalla konnanyrttiä ja loistokurjenpolvea. Kiven vieressä koristeomenapuu "Makamik", jossa oli jo ihanat tummanpinkit kukkanuput.

Sama penkki toisesta suunnasta. Laidassa etualalla lumipalloheisi ja sen jälkeen mm. väriminttua, jalopähkämö ja päivänliljat "Bonanza" ja "Frans Hals".

Kiven vierellä kukassa tulppaanit ja hyasintit. Niiden takana sininen akileija ja kesäpikkusydän. Omenapuun juurelle istutin tänään alppikärhöä. Ohjasin sen kasvamaan puuhun, katsotaan innostuuko.

Uusi penkkikin alkaa pikkuhiljaa rehevöityä.

Pionipenkki koki pienen muutoksen. Istuttelin pionien väliin jättipoimulehteä. Pinnalle levitin lannoittavan multakatteen, kuten aiempinakin vuosina. Pioni tuntuu tykkäävän vahvasta maasta ja lannoittamisesta, joten tämä on ollut kätevä siihen. Kate on senverran tujua, että siinä ei rikkakasvitkaan herkästi kasva ja viihdy.

Nyt vaan toivon sopivassa määrin aurinkoa ja sadetta. Ensi viikolle ainakin jo luvattiin muutama todella lämmin päivä. Antaa tulla vaan!

Loppuun vielä kuva esikoiden kukinnasta. Ihanaa Viikonloppua!