Tänään olen ollut reipas. Käänsin "kasvimaani" kylvö kuntoon ja nyt mullassa muhivat persiljan, keräsalaatin ja porkkanan siemenet. Poika 12v. istutteli sipulit, hän niitä toivoikin. Vielä jäi muutama rivi tilaa, kylvän siihen ehkä kehäkukkaa.

Kylvöpuuhien jälkeen heittelin lannoitetta pihan kasveille. Tänne on lupailtu alkuviikoksi sateita, joten nyt oli juuri oikea aika hoitaa ne asiat kuntoon. Huomenna menen hakemaan ystävältäni perennantaimia ja kuopaisin hänelle viemiseksi jalopähkämöä, jättipoimulehteä ja iiriksiä. Tuskin maltan odottaa huomista! Ystäväni kunnosti oman kukkapenkkinsä ja samalla vähensi perennoja. Olivat vähällä mennä roskiin, mutta onneksi otti asian puheeksi minun kanssani. Lupasin ottaa kaikki ja suorittaa karsinnan täällä, jos siihen on tarvetta.

Puutarhallakin tuli käytyä mutka. Mukaan lähti aikaisemmin mainitut sipulit sekä pensastomaatin taimia kaksi. Oma tyttäreni Anni (6v.) ja kaverinsa Emma (7v.) olivat mukanani ja lupasin tytöille ostaa omat kukat kummallekin. Jokainen kasvihuone (6 kpl) käytiin läpi hyvin tarkasti. Lopulta valinta kohdistui "pöllöorvokeihin". Tyttöjen mielestä kaksivärisissä orvokeissa oli selvästi pöllön hahmo!  Kassalta molemmat vielä pakkasivat kasseihinsa neljä erilaista opasta mm. kesäkukkien kasvatukseen. Niitä kotimatka sitten ääneen takapenkillä luettiin. :)

Loppuun vielä kuva tulevasta pionipenkistäni.

Jättipoimulehden ja pionin yhdistelmä on kaunis! Omat pionini ovat kylläkin yhtä lukuunottamatta vaaleanpunaisia, mutta uskoisin sen toimivan yhtälailla. Kuva on täältä.

Illalla nauliudun luultavasti tv:n ääreen. En tunnustaudu jääkiekkofaniksi muuten kuin omien poikien pelien osalta, mutta tänään on kyllä katsottava tuo ukkojenkin peli. Mitalihan on varma, mutta se väri....

Ihanaa alkavaa puutarhailuviikkoa Sinulle!