Helteet hellittivät tänään, ainakin joksikin aikaa. Uskomatonta miten nopeasti lämpötila saattaa laskea. Aamulla kun heräsin, oli vielä reilusti yli + 20 astetta ja kuuden aikaan illalla vain + 13,5 astetta! No, eiköhän ne lämpimät vielä palaa, onhan kesä vasta alussa.

Tekemiset on olleet vähissä kuluneella viikolla. Pientä puuhastelua korkeintaan ja pääasiassa nautiskelua komeista keleistä. Eilen kävin paikallisessa puutarhamyymälässä tekemässä löytöjä. Poistavat siellä aina sään runtelemia yksilöitä ja myyvät ne edullisemmin. Löysinkin mm. viiniköynnöksen vain kahdella eurolla! Se pääsi kasvihuoneeseen isompaan ruukkuun kasvamaan täksi kesäksi. Katson sitten syksyllä missä sen talvetan.

Lajike on "Frankenthaler". Aikaisempaa kokemusta viiniköynnöksen kasvattamisesta minulla ei ole, mutta tämä on sen verran edullinen kokeilu ettei kauheasti harmita jos ei onnistukaan. Toki upeaa olisi jos sen saisi viihtymään ja tuottamaan joskus satoakin.

Pensastomaatitkin ovat viihtyneet kasvihuoneessa mainiosti ja hedelmän alkujakin jo on. Istutin ne tuollaiseen laastipaljuun, jonka pohjaan tein aika tiheään reikiä, että vesi pääsee valumaan pois.

Loppuun vielä kuva itse kasvattamastani valkohanhikista joka kukkii nyt ensimmäistä kertaa. Siemenet tilasin Seemnemaailman verkkokaupasta toissa vuonna. Hyvää kannattaa aina odottaa.