Luultavasti ainakin... Huvimajan edessä olevan soran ja nurmikon välissä ei ole ollut kuin kaistele maisemointikangasta. Nurmikko on halunnut kasvaa kovasti soralle. Minä en ole asiasta ollut yhtään mielissäni. Kiltisti olen kitkenyt rikkaa ja ruohoa soralta, mutta nyt tuli mitta täyteen! Ajelin töiden jälkeen rakennustarvikeliikkeeseen ja lastasin auton peräkonttiin 30 kpl punaista umpitiiltä.

Lapioin nurmen ja soran väliin ojan tiilille ja upotin ne siihen. Samalla loivensin hieman sora-alueen kulmia, jotta nurmikonleikkuu olisi hieman helpompaa jatkossa. Näette eron kuvasta. Kahtena iltana tein töitä reunakiveyksen kanssa, jotta valmista tuli. Nyt se on hyvä!

Ylhäällä siis kuva alueesta ennen. Ja seuraavana tilanne nyt:

Vähän hassut piikit nytkin jää sivuille, mutta nurmikonleikkuun kannalta nykyinen tilanne on parempi.

 

Kesä alkaa todellakin vaihtua syksyksi, vaikka eilenkin oli vielä suorastaan hellettä. Huomasin, että elokuussa kukkivia saisi lisätä ainakin etureunan penkkiin. Siellä kukkii enää väriminttu ja päivänlilja. Niin ja kesäkukista daaliat. Sivupenkissä on enemmän kukkivia.

Tämä nauhus kukkii ensimmäistä kertaa, kuten seuraavan kuvan punalatvakin.

Viime syksynä siirtelin päivänliljoja paremmille paikoille ja tässä kukkiikin `Bonanza` ja `Crimson Pirate`. Niiden välissä valkoisena kukkiva kellohyasintti, jonka sipuleita ostin keväällä. Toivottavasti menestyy talven yli penkissä. Tykästyin kukkaan todella!

Vielä ajattelin muutamia hankintoja tälle syksylle tehdä, mutta niistä sitten myöhemmin. Aurinkoista elokuun viimeistä viikkoa!