Kevään kukkaloiston eteen on taas hieman urakoitu. Kukkasipulit on istutettu ja nyt vaan toivotaan, että kelit olisivat niille suotuisat. Montaa sipulipussia en ajatellut tänä syksynä ostaa, mutta toisin kävi. Lidlissä lankesin ja kotiinviemisinä oli kassillinen toistaan ihanampia sipuleita. Katso vaikka:

 

'

Aikaisempinakin vuosina olen ostanut näitä Lidlin sipuleita sekä keväisin että syksyisin. Perennan juurakotkin ovat kaikki lähteneet hyvin kasvuun. Eikä hinnat kukkaroa rokota kovinkaan rankasti.

Hyasintit on mulle uusi tuttavuus noin ulkokukkana. Viime syksynä istutin ensimmäisen kerran ja kyllä ne keväällä sieltä nousivat ja kukkivat. Nyt pitikin saada niitä sitten lisää!

Onhan ne vähän surkean näköiset noin tiheästi tulppaanien kanssa, myönnetään! Nyt laitoinkin ihan omiksi ryhmiksi niin ei tarvitse kilpailla toisten kanssa.

Siivosin viimeisetkin kukkapenkit rikkaruohoista ja siirtelin vielä viimeisiä taimiakin. Tästä on nyt kaksi viikkoa ja silloin oli vielä suht lämmintä, joten uskon että ehtivät juurtua vielä ennen kylmiä. Samalla lisäilin vähän multaa sinnetänne kun sitä tuli keväällä tarjouksesta hamstrattua. Pihamme etureunan penkki, joka on vanhin näistä penkeistä, oli päässyt repsahtamaan aika lailla. Siitä kitkinkin oikein kunnon kuorman rikkaa. Nyt sitä ei samaksi enää tunnistaisi. En kehdannut ottaa sellaista "ennen" kuvaa, saatte kuvitella sen itse. Tältä se näyttää nyt:

Omenapuiden taakse menee tuollainen murskeella päällystetty polku, jonka tein tänä kesänä. Aiemmin siinä oli vaan sellainen tallattu polku, joka kasvoi ihan koko ajan kaikkea roskaa. Niinpä heiluttelin vähän lapiota, laitoin suodatinkankaan ja lopuksi murskeen. Nyt siinä on kunnon polku jota pitkin on mukava kulkea.

Alinta kuvaa ottaessani tunnelma oli hieman hämärä ja jotenkin salaperäinen. Tuohon saisi hyvän mietiskelypaikan kunhan sinne laittaisi penkin tai tuolin....

Tällähetkellä tunnelma ulkona on kaikkea muuta kuin noissa kuvissa. Sataa ja myrskyää oikein todenteolla. Onkin ihana kun saa olla sisällä, vetää villasukat jalkaan ja nauttia takkatulen lämmöstä. Myrskystä huolimatta, oikein ihanaa syksyistä viikonloppua Sinulle!