Tänään oli niin keväinen aamu, että talviunta nukkunut sisäinen puutarhurini vihdoinkin heräsi. Tänään oli oikea päivä aloittaa kevätvalmistelut.
Muistin varastossa talven olleet tulppaaniruukut sekä siellä talvehtineet viiniköynnöksen ja kannan. Kaivelin ruukut hyllyjen alta ja niinhän siellä odotti mukava yllätys:

                        

Tulppaanit olivat jo varsin pitkällä. Nyt vähän harmittaa kun en syksyllä kirjannut minnekään ylös, että mitähän tulppaaneja näihin istuttelin. Se jää nähtäväksi.
Kannan vaihdoin uusiin multiin ja jaoin kahtia. Viiniköynnöksen leikkasin vastoin kaikkia lukemiani ohjeita! Se olisi pitänyt leikata syksyllä, mutta enpä sitä silloin hoksannut. Nyt otin sitten tietoisen riskin ja vähän siistin pisimpiä oksia. Osa silmuista näytti jo varsin pulleilta, joten jospa kovin suurta vahinkoa en saanut aikaiseksi.

Vaihdoin uusia multia osalle sisäkukistakin. Alla kuvassa oleva kliivia on saanut odottaa muutaman vuoden uutta kasvualustaa ja olikin kovasti sen tarpeessa. Näiden juurien lisäksi ruukkuun ei juurikaan multaa mahtunut enää! Jaoinkin sen kahtia ja nyt sen on helpompi kasvaa. Vaikka kliivia viihtyykin ahtaasti, niin luulen että tässä ollaan jo se raja ylitetty!!

                                                  

Laskin, että omistan kaikenkaikkiaan neljä kliiviaa. Kaksi niistä on itse hankittuja, yksi mummun perintöä ja yksi anopilta. Kukkimaan niitä en tahdo saada millään. Toinen näistä itse hankkimistani kukkii nyt toiseen kertaan tämän n. 10 vuoden aikana. Tälläkin kertaa kukkavarsi jää todella lyhyeksi, niin etten sitä heti huomannutkaan. Osaako joku kertoa mistä tämä mahtaa johtua???