Tänään se alkoi. Meillä oli treffit metsurin kanssa puoli yhdeksältä meidän pihalla. Vähän aiemmin oli paikalle tullut jo traktori metsäkärryineen. Käytiin vähän suunnitelmaa läpi ja siitä se sitten lähti. Pihalta kaadettiin kaikkiaan neljä mäntyä ja yksi koivu. Yksi männyistä kaadettiin kasvihuoneen kulmalta, mutta siihen viereen jätettiin vielä koivu kasvamaan. Se onkin ainoa jäljellä oleva luonnonpuu meidän pihassa. Etupihan puolella toki kasvaa pihlaja, mutta sekin on muualta siihen siirretty.
Yksi männyistä piti kaataa pensasaidan ylitse kadulle. Yllättävän vähillä vahingoilla siitäkin selvittiin. Hieman joudun leikkaamaan mm. lumipallopensaita sekä yhtä mustilanhortensiaa. Ne kärsivät hieman kun niiden välistä peruutettiin metsäkärry tuohon pihan puolelle.Nyt etupiha muistuttaa lähinnä taistelutannerta. On traktorin jälkiä siellä täällä. Männyt katkottiin heti määrämittaan  ja karsittiin valmiiksi. Isäni vie omia puitaan sahalle ja meidänkin männyt menee sitten siinä samassa. Oksat vietiin pääsiäiskokko materiaaliksi vanhempieni luokse.
Ensi viikolla olisi tarkoitus sitten kaivella kannot ylös ja samalla kaivaa tulevan lammen paikka. En ollut ajatellut ihan näin ripeää toimintaa, mutta koneurakoitsija oli sitä mieltä että nyt on paras aika. Kun on vielä lunta maassa niin ei nurmikko kärsi kun siihen joutuu isolla koneella ajamaan. Tottahan se on. Onneksi tein suunnitelman lammen paikasta viikko sitten valmiiksi. Nyt täytyy vain tehdä tarkat piirustukset sille kaivuumiehelle. Aionkin lähteä tuonne pihalle hieman mittailemaan ja suunnittelemaan muotoja tuohon hangen päälle.

Lopuksi vielä muutama kuva tämänpäiväisistä ostoksistani. Piti pyörähtää Kärkkäisen Sikapäivillä. Nämät lähti mukaan:

Ihanat, ruostutetut (tai jotenkin ruostuneen näköiseksi käsitellyt) kynttilälyhdyt tuonne pihalle, luultavasti omenapuihin roikkumaan.Edullisiakin olivat, 3€/kpl.  Nuot lankakilluttimet kylläkin otin heti pois, en tykännyt yhtään!Tämäkin kyltti lähti meille. Tulee tyttären kioskiin kyltiksi. Ihana, en voinut mitenkään vastustaa! No ehkä hinnallakin oli osuutensa asiaan. Maksoi vaivaisen euron.

Lähden tästä nyt saapastelemaan tuonne pihalle. Palailen pian asiaan, on tässä juttuja muitakin tulossa. Antoisaa ja aurinkoista viikonloppua!