Palaan hieman ajassa taaksepäin, alkukesään kuluvaa vuotta. Lidlissä myytiin joskus kesäkuun alussa kaikenlaisia perennojen juurakoita ja sipuleita todella edullisesti. Ostettavahan niitä oli, ihan kokeilun vuoksi. Siellä oli tällainen minulle uusi tuttavuus, Commelina coelestis eli tarhasoljo. Juurakot eivät lupailleet kovinkaan hyvää, olivat kuivuneiden näköisiä. Istutin ne kumminkin ruukkuihin ja laitoin ruukut kasvihuoneeseen. Yllätyksekseni se lähti hyvin kasvuun ja siirsin sen uudelle istutusalueelle sen valmistuttua. Elokuulla se kasvatti kukkavarret ja elo-syyskuun vaihteessa vihdoinkin kukki erikoisen näköisin kukin.

 

Commelina coelestis l. tarhasoljo, korkeus 30-40 cm, kukkii elo-syyskuussa kirkkaansinisin kukin, ei talvehdi meillä ulkona vaan pelargonien tavoin sisällä talvetettuna

Viimeksi mainitusta kohdasta oli toisenkinlaista tietoa. Kerrottiin sen talvehtivan suojattuna, jotenka päätin kokeilla sitä. Kuivia lehtiä vain päälle reilu kerros ja toivon että lumipeitteestä olisi tänäkin talvena suojaksi:)