Torstai aamuna suunnistettiin kohti Kalajokea. Siipon Puutarhalla alkoi kesäkukkien poistomyynti. Olin perillä ennen puoli kymmentä ja tienvarret oli jo täynnä pysäköityjä autoja. Onneksi omallekin paikka löytyi. Ihmisiä oli jo kassoille jonottamassa ja mukava puheensorina täytti ilman. Perennat, puut ja pensaat oli -30% alennuksessa, joitain jopa puoleen hintaan. Sainhan minäkin saaliiksi jotain.

Samettikukkaa, sammalleimua, daalioita, tarhakeijunkukkaa, koristebataattia, tsinnioita, verenpisaroita, tähtilobeliaa sekä tavallista. Osa meni äidilleni, mutta suurinosa jäi kuitenkin itselle. Tein muutaman uuden asetelman ja loput koristavat kukkapenkkejä.

Portaalle sisääntuloon tuli tällainen tsinnian, tähtilobelian ja koristebataatin yhdistelmä.

 

Tämä koristaa terassin kulmahyllyä.

Lomareissukin tuli tehtyä viikko sitten. Kävimme mm. Tallinnassa. Kuvattua tuli todella vähän, mutta tästä kukkakaupasta oli pakko ottaa kuva. Oli niin hienoja kimppuja.

 

Kotona odottikin sitten ylläri. Luulin istuttaneeni tälle paikalle valkokukkaisen Gentle Shepherd päivänliljan ja yllätys olikin kun se avasi suuren keltaisen kukkansa. Yritin löytää muistiinpanoistani merkintää tästä liljasta, mutta tuloksetta. Muutama vuosi sitten tilasin kyllä Kauppilalta perennoja ja niiden joukossa oli päivänliljaakin. Väristä ei ole mitään muistikuvaa. Nyt odottelenkin mielenkiinnolla, missä se valkoinen lilja kukkii!

Tämän kukan halkaisija on n. 15 cm ja se on kyllä ehdottomasti suurin omistamistani päivänliljoista. Lehtikin on jo paljon leveämpi kuin muissa. Jos tunnistat niin olisi kyllä hieno juttu!