Tältä näytti uusi istutusalue toisena kesänä sen rakentamisesta. Hopeahärkki lopettelee jo kukintaa, kiiltoleimu sen sijaan on täydessä kukassa loistavan valkoisena. Korallikeijunkukan kasvatin siemenestä ja se jaksoi kukkia läpi kesän.

Tässä kuvaa toiselta laidalta otettuna. Kuvassa etummaisena Mustilanhortensiat, jotka aloittelevat kukintaansa. Niille olen kahtena keväänä laittanut luonnonturvetta kunnon kerroksen juurelle. Tykkäävät happamasta maasta ja ovatkin kasvaneet sen jälkeen kohinalla. Ehtivätkin kitua useamman vuoden ennenkuin hoksasin tuon turpeen...

Daalioihin(kin) olen heikkona. Tässä kaktusdaalia, puutarhan alennusmyynnistä ostettu. Harmittavan usein lajikenimet puuttuvat ja niitä on vaikea jälkikäteen arvailla vaikka olisi kuinka hyvät tuntomerkit. Itse tykkäisin laittaa nimet muistiin kun jotain uutta hankin. Joten arvoitukseksi jää tämäkin daalia, mutta kaunis se on nimettömänäkin!

Tämän nuokkuverenpisaran nimi sen sijaan oli säilynyt purkissa kun sen ostin. Lajike on Insulinde ja on kertakaikkisen kaunis! Loppukesästä leikkasin tästä suurimman osan sivuversoista pois, tarkoituksena kasvattaa siitä rungollinen yksilö. Sain sivuoksista reilusti pistokkaita jotka olen saanut pidettyä hengissä tähän päivään saakka. Itse emokasvikin voi hyvin ja kevätleikkauksen jälkeen on kasvattanut kiitettävästi uutta versoa.

Näihin pelargoneihinkin olen viime vuosina tykästynyt... taustalla nippu lehtoakileijan siemenkotia kuivumassa. Niistä olisi siemeniä useampi pussillinen, jos jotakuta kiinnostaisi..

Viimeisenä ylpeyteni, kärhö "Rüütel" ja kesän ensimmäinen kukka. Sen kukinta oli viime kesän kohokohta. Olen pitänyt kärhöjä vaikeina kasvatettavina ja tunsin melkoista ylpeyttä ensimmäisen kukan avauduttua! Tarkoitus olisi istuttaa kärhö penkkiin, kunhan olen varma että osaan sen oikein tehdä... Hyviä ohjeita otetaan mielellään vastaan.