Lupasin kuvia elämäni ensimmäisiltä puutarhamessuilta ja tässäpä niitä olisi. Mukana ollut kamera ei ole enää ihan uusi, eikä muutenkaan mikään huippuvehje, joten kuvien laatu on vähän sitä sun tätä. Mutta aikahyvin niistä silti selvän saa :)

Halliin oli tehty upeita näyteistutuksia ja tällaista satumetsää menninkäisineen ja majoineen löytyi yhdestä kulmauksesta.

Tämä otos on hieman tärähtänyt, mutta metsänhaltijan tuoli siinä jykevänä seisoo. Ihanan pehmeän ja kutsuvan näköinen on tuolin sammalpehmuste.

Tässä nurkkauksessa oli upeat tulppaani istutukset ja taidokkaita pajutöitä.

Tällaisiakin houkutuksia sieltä löytyi. Särkän Perennataimiston osastolla oli myytävänä taimiston omaa tuotantoa . Taimistolla kasvatetaan erityisesti Pohjois-Suomen oloihin sopivia perennoja  joita  valikoimaan kuuluukin jo yli 900 erilaista. Suurin osa näistä on pitkään pohjoisessa viljeltyjä ja kestäviä, niin sanottuja "isoäidin perennoja".  Vaikuttavaa!

Kävimme kuuntelemassa myös yleisöluennon, jossa luennoijana oli silläkertaa itse Arno Kasvi. Täytyy sanoa että on siinä miehellä sana hallussa. Sitä oli ihan ilo kuunnella. Hän luennoi mm. hedelmäpuiden ja havukasvien kevätleikkauksesta ja siinä ohessa nipsaisi muutaman näytepuun oksat uuteen uskoon.

Tykkäsin kovasti messuista näin ensikertalaisena, mutta odotin että koko halli olisi ollut aiheeseen liittyviä esilleasettelijoita. Nyt puolet hallista oli puutarha-aiheisia ja toinen puoli tavallista markkinameininkiä kuten koruja, vaatteita jopa kosmetiikkaa. Ne vähän latistivat päivän tunnelmaa. Luulen kuitenkin, että ensi vuonna minut ja puutarhaystäväni nähdään siellä muiden messuvieraiden joukossa.

Ai niin. Saatiin Arno Kasvilta pussi siemeniä. Pussin kyljessä luki Veratrum nigrum, tummapärskäjuuri. Onko kenelläkään kokemusta moisesta kasvista??